Almás zablepény

 2012.01.19. 17:56

Van egy gyümölcscentrifugám. Ajánlom a jószágot mindenkinek, remekül lehet vele léböjtölni (meg málnaszörpöt csinálni). Amit ez kidob, az egy viszonylag száraz, pépesített zöldség vagy gyümölcs: rostos, egyenletes állagú, finomra darált massza- remek sütési alapanyag. Persze ehhez az alapanyagot szépen meghámozva, kimagozva kell beledobálni. 

A következő süti ebből készült, miután almalevet facsartam. Szerintem bármilyen más gyümölccsel vagy akár répával is biztosan működik, de sima kinyomkodott reszelt almával sem hiszem, hogy rossz lesz.
 

Hozzávalók:

  • 60- 80 dkg kinyomkodott reszelt alma/ kicentrifugázott maradvány
  • 2 tojás
  • 100 g zabliszt
  • stevia/ méz/ édesítő
  • ha túl nedves, egy kis zabpehely
  • fahéj

Mindent összekeverünk (kemény legyen, de még gyúrható, kb. mint egy gyurma) és hagyjuk állni néhány órán át, hogy a zab megszívja magát. Ezután egy kizsírozott tepsiben elterítjük. Én a tetejét megkentem saját készítésű cukormentes őszibaracklekvárral. Legfeljebb közepes fokozaton sütjük 1-1,5 órát, amíg kicsit meg nem pirul a teteje. Ha kicsit hűl, már elválik a tepsi oldalától, és lehet szeletelni.

Címkék: Alma Édesség Reggeli Téli ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://osanyad.blog.hu/api/trackback/id/tr643590736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása